Profesori i Ligjeve i Universitetit të Harvard, Noah Feldman, i cili është dëshmoi në Komitetin e Dhomës së Përfaësuesve si dëshmitar Demokrat në dëgjesa publike të impeachment, argumenton se Presidenti Donald Trump teknikisht nuk quhet nën impeachment deisa Kongresi të dërgojë nenet në Senat.

Në editorialin e opinioneve të Bloomberg News që u publikua të Enjten, Feldman shkruan se përkufizimi i ‘impeachment’, sipas kornizave, “supozon se impeachment ishte në proces dhe jo vetëm votë në Kongres”, dhe se impeachmenti është zyrtar vetëm kur nenet janë transmetuar në Senat, ku ligjvënësit janë ‘të detyruar nga Kushtetuta për të mbajtur një gjykim’.

VERITAS.COM.AL/