Presidenti Italian, Sergio Mattarella po bëhet gati të kryesojë funeralin shtetëror për 18 viktima të urës që ra ditën e  Marte në Genova.

Zoti Mattarella dhe kryeministri Giuseppe Conte do të prijnë kortezhin mortor gjatë ceremonisë në Bashkinë e Qytetit.

Deri tani janë konfirmuar 38 njerëz që kanë vdekur në katastrofën e urës dhe pesë të tjerë janë akoma jashtë këtij numri.

Disa familje raportohet se po qëndrojnë larg ceremonisë së të shtunës për shkak të zemërimit ndaj qeverisë.

Shkatërrimi i një seksioni të urës Morandi dhe vdekjet që shkaktuan përplasjet e makinave, kanë lënë një debat të frikshëm në Itali mbi infrastrukturën kombëtare.

Veritas.com.al/