Nga: JEFF POOR

 

Gjatë një interviste Rep. Robert Aderholt (R-AL) paraqiti perspektivat për Partinë Republikane, veçanërisht pasi GOP bëri fitime në Dhomën e Përfaqësuesve në zgjedhjet në fillim të këtij muaji dhe tha ai priste që Republikanët të fitonin shumicën në zgjedhjet e 2022.

Aderholt tha nën mundësinë që Joe Biden të jetë president, Republikanët duhet të fitojnë mirë në zgjedhjet e mesit te mandatit të vitit 2022 duke pasur parasysh trendin historik të partisë opozitare që mban vendet. Kjo, e kombinuar me përparimin e bërë në 3 nëntor, rrit shanset e partisë së tij në zgjedhjet e ardhshme.

“Duket shumë mirë për Republikanët nga ana e Dhomës dhe Senatit, me shumë sinqeritet, sepse tani jemi në një distancë të ngushte për të marrë shumicën,” tha ai. “Padyshim, ka disa vende që janë ende atje. Unë mendoj se shumica e tyre janë certifikuar, dhe do të jetë një shumicë Demokrate në Dhomë, por është me një diferencë shumë më të vogël sesa mendonin. Siç e thatë me të drejtë, kur shkon në një periudhë zgjedhjesh te mesit te mandatit me president te partisë tjetër – ka një reagim të ashpër. Dhe kështu, historikisht, unë mendoj se janë 10-20 vende që pakica në partinë tjetër merr. Pra, ne do të jemi shumë më tepër se shumica në 2022. ”

VERITAS.COM.AL