Kryetari Republikan i Komitetit të inteligjencës së Senatit të SH.B.A. do të tërhiqet, ndërsa FBI do të kryejë një hetim për tregtinë e brendshme.

Richard Burr nga Karolina e Veriut tha se ai kishte vendosur ta bënte këtë sepse nuk dëshironte që hetimi të pengonte komitetin në punën e tij.

Telefoni i zotit Burr është marrë nga FBI si pjesë e hetimit.

Senatori, i cili mohon të ketë bërë gjë të gabuar thuhet se gjoja përdori informacione brenda për të shmangur humbjet e tregut nga koronavirusi.

Ai dhe gruaja e tij shitën deri në 1.7 milion dollarë të kapitalit në shkurt, pak para se tregjet të zhyten nga frika e një krize ekonomike.

Është e paligjshme për anëtarët e Kongresit të bëjnë tregti bazuar në informacione jopublike të mbledhura gjatë detyrave të tyre zyrtare.

Senatorët republikanë Kelly Loeffler nga Georgia dhe James Inhofe nga Oklahoma, si dhe Senatorja Demokratike Dianne Feinstein nga Kalifornia, gjithashtu raportohet se kanë shitur pronat para rënies, por nuk konfirmohen se janë nën hetim.

Zonja Feinstein tha që ajo kishte përgjigjur pyetjeve nga FBI në lidhje me tregtinë e bërë nga burri i saj, megjithatë.

VERITAS.COM.AL