(FOTO: Sen. Bernie Sanders, kandidat për zgjedhjet presidenciale ne SHBA)

Gjatë një interviste televizive për “Charlie Rose,” Senator Bernie Sanders deklaroi rreth zgjedhjes së Donald Trump si president i Shteteve të Bashkuara se mediat dhe lidershipi nuk po kuptojnë se “janë dhjetëra milionë njerëz që nuk janë as racistë, as seksistë, janë njerëz të lënduar”.

Sanders tha se u surpriza me fitoren e Trump, por njëkohësisht u shokua sepse “Ajo që meendia nuk po kupton, ajo që lidershipi nuk po kupton, është se dhjetra miliona njerëz nuk janë as racistë, as seksisstë, por thjesht njerëz të lënduar dhe të dëmtuar”- sipas BreitbartNews

Sanders, pas kësaj tha se si është e mundur: Letra e Drejtorit të FBI, James Comey drejtuar Kongresit, vallë kjo e bëri diferencën? Pyetje “më e thellë” është  si mund të humbte Partia Demokratik para një kandidati si Donald Trump, dhe kjo shkoi “akoma më thellë se ajo që bëri FBI?

Pyetja më e rëndësishme: Çfarë është sot Partia Demokratike? Si e shikon veten ajo? A shqetësohet njeri se miliona anëtar të Partisë Demokratike që e harxhuan jetën me ne, sot janë njerëzit që nuk kanë shtuar asgjë në paratë e tyre. Ju mund të thoni se paratë nuk kaun gjithë rëndësinë në jetë… E di edhe këtë. Por nuk mund të ndodhë që të harxhosh tërë jetën tënde që të pasurit të shtojnë paratë e tyre.

E çfarë bëri Donald Trump?

Ais shkoi rretherrotull vendit, mori pjesë në mitingje, shkoi në fshatra. Bri atë që askush nuk e ka bërë. Me të gjitha mënyrat, gjithçka e bëri i vetëm”- tha Sanders.

/Veritas.com.al/