Nga: JEFF POOR

Të hënën gjatë një paraqitje në “The Angraham Angle” të FNC, autori dhe kolegu i vjetër i Institutit Hoover Shelby Steele, krijuesi i dokumentarit të dalë së fundmi ” What Killed Michael Brown?” që debutoi muajin e kaluar, ka reaguar ndaj observacioneve te ish Presidentit Barack Obama qe lëshonte fjalë të këqija ndaj mbështetësve të Presidentit Donald Trump.

Në librin e tij të ardhshëm me kujtime “A Promised Land”, Obama thote se mbështetësit e Trump zgjodhën Trump sepse ai ofroi një “eliksir për ankthin e tyre racor”.

Steele i tha moderatores Laura Ingraham se ndjenja e Obamës doli nga presioni i të pasurit një “qëndrim negativ” në lidhje me vendin.

“Kjo më trishton,” tha ai.“Unë kurrë nuk kam qenë tifoz i Z. Obama, por kjo është vërtet zhgënjyese. Kjo tregon një pikë: Obama ndjen një presion – shumë Zezakë e bëjnë, ne të gjithë e bëjmë, me të vërtetë – që nëse nuk marrin një qëndrim negativ ndaj Amerikës,je disi jo-autentik si person me ngjyre. ”

“Pra, ne si zezakë vuajmë nga ajo qe mund të quhet ankthi i jo-autenticitetit”, vazhdoi Steele. “Dhe kështu bëjmë si ajo që përmendem Obamen – për t’u identifikuar me viktimizimin si e vërteta e thellë dhe aq e thelle sa ne jemi. Nuk mund ta imagjinoj një deklaratë më të trishtuar. A mund ta imagjinoni Frederick Douglass, Booker T. Washington, udhëheqës të tjerë të mëdhenj duke thënë diçka të tillë? ”

VERITAS.COM.AL