Një kishë e shekullit 19, kisha e  St Lambertus në Immerath, Gjermani, është shembur përdhe pavarësisht nga protestat publike; ndërsa disa qendra islamike po ngrihen në gjithë vendin.

Ndërtesa gjigande, e cila është “e shënuar për kullat dyfishe dhe stilin neo-Romanesque”, sipas gazetës ‘Catholic Herald’, është shembur nga kompania e minierave  RËE për të hapur rrugën për një minierë linjiti argjilor.

St Lambertus është një fshat ku fermat rrethojnë vendin e blerë nga kompania RËE disa vite më parë, me kishën që në mënyrë formale është çshenjtëruar në vitin 2013.

Fshatarët janë zhvendosur në një vend- banim të ri ku ëhstë ndërtuar edhe një kishë e re, sipas “arkitekturës moderne”.

Prishja e kishës së St Lambertus u krye në kohën kur struktura fetare Islamike po përhapen në gjithë Gjermaninë- shkruan Breitbart News.

Veritras.com.al/

Germany