A man comes out of a voting booth at a polling station during a referendum on the joining of the self-proclaimed Donetsk People's Republic (DPR) to Russia, in Donetsk, Ukraine September 27, 2022Russia-Ukraine updates: ′Referendums′ in occupied regions nearly complete |  News | DW | 27.09.2022
Më shumë po flitet tani për votimin në referendumet e diskredituara në rajonet e pushtuara të Ukrainës.

Një banor në qytetin e pushtuar të Enerhodar, në rajonin Zaporizhzhia, tha se zyrtarët zgjedhorë dhe dy ushtarë të armatosur po shkonin derë më derë, për të detyruar njerëzit të votonin.

Banori, i cili nuk po identifikohet për arsye sigurie, tha: “Nëse njerëzit nuk përgjigjen, vendosin një shenjë. Pastaj kthehen në të njëjtën adresë… Është shumë e frikshme.”

Sipas banores, njerëzit po kërcënohen të humbasin vendin e punës nëse nuk marrin pjesë në këtë proces.

“Nuk ka asnjë shans për të shmangur votën. Ose për të votuar nr. Ata ju japin fletët e votimit dhe ju duhet të votoni “Po”. Përndryshe, ju do të humbni punën. Kjo është çeshtja.”
Siç raportuam më herët, sot është dita e fundit e votimit për referendumet e diskredituara që po mbahen nëse katër zona të okupuara të Ukrainës duhet t’i bashkohen Rusisë.

Këtu janë disa imazhe që kapin votimin e sotëm, të cilin Ukraina dhe Perëndimi e kanë cilësuar si “mashtrim”./ BBC/