Etiketa: frrok-cupi

Diva- Divine- Divjakë
 Frrok Çupi Domethënë: Primadona- Hyjnorja- Divjaka! Kaq është thënë në këto tre fjalë. Duket se Divjaka vjen nga dy të parat: Diva dhe Divine. Edhe pse i thua ‘Diva dhe Divine’, prapë ja...
I treti është SPAK.
Frrok Çupi Nuk mund të thuash se SPAKU është i pari, edhe pse gjithë përkëdhelitë e botës po i shkojnë këto ditë. Dje, njëri nga specialët e organizmave kundër krimit, në llogaridhënie me shefi...
Njerëz në radhë për të vrarë Krishtin e Europës
  Frrok Çupi Në radhë proteste... Edhe para 30 vjetësh e kam parë po këtë imazh në Europë: Qytetarët e vendit sollën ushqim për refugjatët shqiptarë, ndërsa shqiptarët mbushën xhepat me ...
S’KA GJË TË RE NË PD
  Frrok Çupi Në PD, pas gjashtës, ka vërshuar një marrëzi tjetër, marrëzi që ka zgjuar mijëra pyetje. Tani në atë parti mund të merresh vesh veç me pyetje, jo me logjikë. Marrëzia del shesh...
Po ç’ne!?, krahasoni Putinin me Hitlerin?.
  Frrok Çupi Ngado Putinin po e quajnë Hitler; kaq shpesh po e bëjnë. Çfarë është kjo, mani apo strategji? Nuk po ndodh vetëm në këtë rast të tmerrshëm për Ukrainën dhe për Botën; analogjia m...
Një raketë shqiptare në Kiev
  Frrok Çupi Të paktën sot, presidenti i Shqipërisë mund të kishte udhëtuar për në Kiev. Ka rastin të qëndrojë në sheshin ‘Nëna Ukrainë’, të paktën deri në mesnatë. Autokolona e gjatë 64 km e us...
Ca llamba që na ndezën Inceneratorët
  Frrok Çupi ‘Dritëza’ e parë që lëshoi mjeti i ri i djegies së plehrave ‘incenerator’, është dritëz mbi gjuhën, që gjuhëtarët e përkushtuar do ta quanin ‘dritëz të zezë’. Pse e zezë? Sepse...
Poetët presin të vdesë një poet
  Frrok Çupi Pse vdes poeti më shumë se një herë? Pyes sepse kam parë me sytë e mi dhe e kam përjetuar këtë ‘masakër’ të shpirtit. Ndoshta shpesh herë ka ndodhur, por vetëm për një herë ...
Këta na mbyten, na morën dhe lumin
  Frrok Çupi Të na kishte lënë rasti në ujin e lumit- aty ku na mbytën, do të ishte njëmijë herë më mirë; ose do të na dukej se po jetonim edhe pse të mbytur. Se të paktën  do të kishim një...
Fati ynë i mirë që këta votojnë keq
Frrok Çupi Titullin e kisha, pak më ndryshe: ‘që këta votojnë kundër’, por më mirë më duket se thuhet e vërteta me trajtën: ‘që votojnë keq’. Se këta sot, duke votuar në Kuvendin e Shqipërisë k...
Faqja 1 prej 2312345...1020...E fundit »