-‘Unë bëra thirrje për një kontroll të nënshkrimit,’ i thotë Kemp drejtueses së Fox News, Laura Ingraham-

Guvernatori Brian Kemp, Republikani i Gjeorgjisë i cili është kritikuar ashpër nga Presidenti Trump për qasjen e tij ndaj akuzave për mashtrim të votuesve në shtetin e tij, tha të enjten se dëshmia e re ka ngritur pyetje shtesë dhe duhet të kryhet një kontroll i nënshkrimit.

Kemp, i cili u intervistua në “Angraham Angle”, po i referohej videos mbikëqyrëse që pretendohet se dëshmoi se vëzhguesit e sondazheve nxirreshin nga një dhomë në State Farm Arena, qendra më e madhe e shtetit për numërimin e votave, pasi u tha që numërimi i votave kishte mbaruar për atë natë. Sapo u larguan, një grua mund të shihej duke nxjerrë valixhet nga poshtë një tavoline që dyshohet se përmbante fletë votimi. Votat dyshohet se janë numëruar për orë të tëra, pa mbikëqyrës të zgjedhjeve të pranishëm, njoftoi CBS46.com.

Rudy Giuliani, një nga avokatët e Trump, shkroi në Twitter, “TË SHTËNA ME TOP NGA GEORGIA “.

Kemp i tha Ingrahamit se ai kishte bërë thirrje për një kontroll të firmave, por zotësia në shtet për të lëshuar urdhrin i takon zyrës së sekretarit të shtetit.

“Mendoj se duhet të bëhet. Unë mendoj veçanërisht [duke pasur parasysh] atë që pamë sot … ngrihen më shumë pyetje,” tha ai.

Jenna Ellis, një nga avokatët në ekipin ligjor të fushatës Trump, iu përgjigj intervistës së Kemp në Twitter, “@TrumpTeam kërkoi verifikimin e nënshkrimit PESË HERË”.

Sens. Kelly Loeffler dhe David Perdue, Republikanët në balotazhin e Gjeorgjisë, mbështetën kërkesat e presidentit për përputhjen e nënshkrimeve muajin e kaluar dhe dhe kanë bërë thirrje për dorëheqjen e Raffensperger. Zyra e Raffensperger nuk iu përgjigj menjëherë një emaili nga Fox News.

VERITAS.COM.AL