Gerry Freda

Ekzistojnë polemika në SH.B.A. për propozimin, atribuar Partisë Demokratike dhe elaboruar në mënyrë që të kundërshtojë përhapjen e lajmeve të rreme mbi vaksinat, për të “kontrolluar SMS private“. Ai qe nxiti kontrollin qeveritar te mesazheve te shkruara nga miliona qytetare ishte ,sipas asaj që u raportua të hënën nga e perditshmja Politico,direkt Komiteti Kombëtar Demokratik (Dnc),dmth organizata kryesore e qeverise mbi bazen permanente te partisë Liberale.

Sipas indiskrecionit të lëshuar nga gazeta e sipërpërmendur, udhëheqësit demokratë kanë propozuar këtë kontroll masiv të SMS-ve të qytetarëve si një mjet thelbësor për të luftuar përhapjen e gënjeshtrave dhe legjendave urbane mbi efektet e vaksinave anti-Covid; duhet të zbatohet mbikëqyrja e mesazheve private, kishte sugjeruar Dnc, nga autoritetet federale në bashkëpunim të ngushtë me kompanitë kombëtare të telefonit. Falë kontrollit mbi mashtrimet që udhëtojnë me SMS, institucionet e SHBA do të jenë në gjendje, thotë Politico, pas propozimit të Dnc, për të çliruar subjektet e pavaksinuar nga çdo skepticizëm i mbetur në lidhje me efektivitetin e ilaçeve anti-Covid dhe më në fund t’i nxisë ata të vaksinohen: “Grupet aleate të Biden, duke përfshirë Komitetin Kombëtar Demokratik, po planifikojnë të angazhojnë kontrollues të fakteve në mënyrë më agresive dhe të punojnë me ofruesit e shërbimeve SMS për të kundërshtuar dezinformimin e vaksinës që dërgohet përmes mediave sociale dhe mesazheve me tekst. Qëllimi është të sigurohet që njerëzit që mund të kenë vështirësi në marrjen e një vaksinimi për shkak të problemeve të tilla si transporti ti shohin këto pengesa të minimizuara ose të hequra plotësisht “.

Shtëpia e Bardhë nuk ka konfirmuar deri më tani ekzistencën e hipotezave të përfshirjes së kompanive telefonike në mënyrë që të “shoshisë” miliona mesazhe të dërguara çdo ditë nga qytetarët, por megjithatë ka përsëritur gatishmërinë e administratës së Biden për të zbatuar një ” fushatë derë më dere ” për të bindur amerikanët e pavaksinuar që të imunizojnë veten e tyre. Sidoqoftë indiskrecioni i botuar nga Politico, zemëroi menjëherë parlamentarët konservatorë dhe mas mediat, me Tucker Carlson nga Fox News, i cili gjëmoi: “Sot mësuam që administrata Biden konsideron censurën të zbatueshme edhe për muhabetet private. Zakonisht në privat, kur jeni vetëm me telefonin tuaj, nuk do të jeni në gjendje ta thoni ose lexoni atë që dëshironi, sepse DNC planifikon të kontrollojë – dhe me sa duket ka aftësinë për të kontrolluar – rrjedhën e informacionit që merrni në telefonin tuaj. ” Frika e politikanëve konservatorë dhe ekspertëve është se qeveria federale e udhëhequr nga demokratet kërkon, përmes mbikëqyrjes të SMS private, të identifikojë dhe sanksionojë qytetarët që thjesht shprehin ose shkëmbejnë pikëpamje kritike në lidhje me vendimet e Biden ndaj kujdesit shëndetësor dhe kundrejt Covid.

VERITAS.COM.AL