Ambasadorja e SHBA në Kanada mori kërcënime me vdekje pas rritjes se tensioneve midis Presidentit të SHBA Donald Trump dhe kryeministrit kanadez Justin Trudeau mbi çështjen e tarifave tregtare.

Ambasadorja Kelly Craft mori një pako që përmbante një kërcënim me vdekje dhe pluhur të bardhë. Paketa I drejtohej Ambasadës Amerikane në Otava, megjithatë, ajo u zbulua në rezidencën e saj.

Paketa erdhi me një shënim, të mbushur me eksese, që gjithashtu kërcënonin Z. Trump dhe familjen e tij përveçse znj. Kraft, sipas raporteve. Shërbimi Sekret, policia e Otavës dhe Ambasada Amerikane nuk e kanë bere publike çështjen ose nuk i janë përgjigjur menjëherë një kërkese për koment.

Policia po heton dhe një test i pluhurit do te përcaktoje nëse ishte i dëmshëm. Z. Trudeau dhe zyrtarë të tjerë kanë mbërritur atje dhe kane ofruar mbështetje për Znj. Kraft dhe familjen e saj.

Ministrja e Jashtme e Kanadasë, Chrystia Freeland, shkroi në Twitter se ishte “krejtësisht e papranueshme” dhe se zonja Kraft “bën një punë thelbësore dhe të vështirë dhe Kanadaja respekton shërbimin e saj”.

Palët sapo kishin mbajtur një takim në lidhje me tarifat e SHBA.

Veritas.com.al/