(FOTO: Theresa May, kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar)/

Kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar Theresa May do të takojë Presidentin e Shteteve të Bashkuara këtë javë që po hyjmë- konfirtmon Shtëpia e Bardhë.

Ftesa për May nënkupton se kjo do të jetë liiderja e parë e huaj që takon zotin Trump që kurse ai i betua si President të Premten.

Takimi pritet të zhvillohet të Martën.

Zonja May May stha në një deklaratë pas Inaugurimit të Trump se “Nga biseda për datën, unë e di se jemi së bashku për të kryer një marrëdhënie të veçantë mes dy vendeve tona dhe të punojmë së bashku për prosperitetin dhe sigurinë e popullit në të dy anët e Atlantikut”.

“Po pres me padurim të diskutojmë këto çështje dhe të tjera kur të takohemi në Ëashington”- tha May