DALIN PAMJET E KAMERAVE POLICORE MBI ARRESTIMIN E GEORGE FLOYD, DHE U PUBLIKUAN PAVARËSISHT NDALIMIT PËR SHPËRNDARJE.

Videoja duket rilevante, veçanërisht duke marrë parasysh gjithçka ndodhi më pas,” thotë hosti i ‘Tucker Carlson Tonight’

Nga: Victor Garcia | Fox News

Populli Amerikan duhej të ishte lejuar të shihte pamjet e kamerave të trupave të policisë nga momentet para se oficeri i policisë në Minneapolis Derek Chauvin e mbërtheu qafën e George Floyd nën gjurin e tij, shumë më shpejt se këtë javë, argumentoi Tucker Carlson të martën.

Pamjet nga kamerat e ish oficerëve Thomas Lane dhe J. Alexander Kueng u morën nga Daily Mail dhe u publikuan të hënën. Videoja tregon rreth 18 minuta nga kamera e trupit të Kueng dhe 10 minuta nga ajo e Lane.

Pamjet tregojnë katër oficerë të policisë në Minneapolis që po luftojnë me Floid këtë 25 maj te shkuar përpara se njëri prej tyre, Derek Chauvin, përfundimisht të ngjite Floyd në tokë në një skenë që ndezi protesta në të gjithë botën.

“Katekizmi është shkruar dhe është në gur. ‘George Floyd është një martir ,pikë” … “tha hosti i” Tucker Carlson Tonight “. “Por në Amerikë, kjo nuk është mjaftueshëm  mirë. Nuk është një përgjigje e vërtetë. Në shoqëritë e lira, qytetarët kanë të drejtë të dinë pse gjërat po ndryshojnë kaq shpejt.

“Cila është saktësisht baza e këtij revolucioni kulturor në të cilin po jetojmë të gjithë?” Pyeti Carlson. “Edhe një herë, mund të kalojë ca kohë para se t’u përgjigjemi atyre pyetjeve me siguri. Ndoshta nuk do t’i bëjmë kurrë. Me siguri do t’i debatojmë ato për dekada. Por më shumë fakte janë gjithmonë hapi i parë drejt përcaktimit të asaj që është e vërteta …

“Vdekja e Floyd-it është përdorur për të justifikuar një konvulsion mbarëkombëtar të dhunës, shkatërrimit, plaçkitjes, në disa raste vrasjeve …” vazhdoi Carlson. “Përveç niveleve të pashembullta të trazirave politike, riorganizimi me shumicë i institucioneve tona më themelore, vdekja e Floyd ndryshoi gjithçka. Ishte një pikë kryesore në historinë Amerikane. Pavarësisht se në cilën anë jeni, kjo është shumë e qartë në këtë pikë. Pra, me gjithë këtë në mendje … është befasuese se sa pak dimë në të vërtetë disa muaj më vonë se si vdiq saktësisht George Floyd “.

Carlson më pas vuri klipet e pamjeve të kamerave trupore te policisë. Para publikimit të saj nga Daily Mail, video ishte e disponueshme vetëm për t’u parë në Gjykatën e Qarkut Hennepin, vetëm duke caktuar takim.

“Ju mund të vendosni vetë se çfarë mendoni për atë video. Dhe ne shpresojmë që ju ta  doni. Ky është i gjithë qëllimi për të pasur një rrjet lajmesh, për t’ju sjellë faktet dhe t’ju lejojë të vendosni se për çfarë vlejnë. Shpresojmë që të ndodhë në këtë rast, “tha Carlson. “Pra, pyetja është, pse nuk e kemi parë pjesën tjetër të videos deri tani? Videoja duket e rëndësishme, veçanërisht duke marrë parasysh gjithçka që ndodhi më pas.”

VERITAS.COM.AL/