Ndërsa vala e të nxehtit vjen rrotull Shteteve të Bashkuara nga verilindja në juglindje; dhe akoma më shumë në Europën Perëndimore, alarmistët e klimës janë ngritur duke thënë se kjo nuk shpjegohet nga temperaturat e nxehta nga shkaqe meteorologjike, por nga shkaqe të paqarta të “ndryshimit të klimës”.

Njerëzit dembelë e shpjegojnë fenomenin e këtij moti të nxehtë me heqjen dorë nga detyrat rraskapitëse për të limituar virtualisht ngjarjet klimaterike.

“Valë të të nxehtit vdekjeprurës do të vijojnë të jenë një problem akoma më i madh në dekadat që vijnë”, transmeton CNN.

“Veritas.com.al/