(FOTO: pamje nga dita e Sulmit mbi Pearl Harbor)

Shtatëdhjetë e pesë vjet më parë, më 7 Dhjetor 1941, avionë luftarak të Japonisë bombarduan Pearl Harbor. Predikimi i presidentit Franklin D. Roosevelt mbetet i vërtetë si gjithmonë. Ai tha: “Kjo ditë nuk do të harrohet”.

Sulmi mbi bazën Hawaiian la 2,403 të vdekur, 1,178 të plagosur dhe katër luftanije të mbytura, dhe e detyroi Amerikën të hynte në Luftën e Dytë Botërore. Deklarata e famshme e presidentit Roosevelt  erdhi të nesërmen e tragjedisë kur Presidenti iu drejtua kongresmenëve: “Kam frikë se ajo çfarë kemi bërë është se zgjuam nga gjumi gjigandin…”.

Veritas.com.al

https://youtu.be/QsxywOwyOJg