– Bin Laden ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara  është “armiku numër Një i palestinezëve dhe u betua…-, deklaroi al- Zawahiri.

Lideri i Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri ka thënë se vendimi i Amerikës për të transferuar ambasadën Amerikane në Jurrusalem është prove se se negociatat dhe ” paqëtimi ” kanë dështuar për palestinezët, dhe u bën thirrej myslimanëve të bashkohen me xhihad kundër Shteteve të Bashkuara.

Në një video prej 5 minuta, titulluar “Tel Aviv është gjithashtu tokë e myslimanëve”, doktori Egjyptian i cili u akuzua për terror global pas vrasjes së Osama bin Laden në vitin 2011, i referohet autoriteteve palestineze si “shitës të Palestinës”.

Ai shtoi se Bin Laden ka deklaruar se Shtetet e Bashkuara  është “armiku numër Një i palestinezëve dhe u betua  se nuk do të ëndërrojë siguri derisa po jeton në Palestinë, dhe derisa armiqtë e pabesisë të largohen nga toka e Muhametit”.

Ai argumentoi se vendet Islamike kanë dështuar të veptojnë në interes të Myslimanëve duke u bërë pjesë e Kombeve të Bashkuara, organizatë që njeh Izrealin, dhe duke zbatuar Këshillin e Sigurisë dhe Asamblesë së Përgjithshme në vend të shariatit (Islamik).

Veritas.com.al/