Kira Rudik, një anëtare e parlamentit të Ukrainës dhe liderja e partisë Zëri, tha se është gati të luftojë për vendin e saj të premten, ndërsa trupat ruse mbyllen në kryeqytet.

“Unë kam mësuar të përdor #Kalashnikov [pushkë] dhe përgatitem të mbaj armë,” shkroi ajo në Twitter. “Tingëllon surreale pasi vetëm pak ditë më parë nuk do të më vinte kurrë në mendje. #Femrat tona do ta mbrojnë tokën tonë njësoj si #burrat tanë. Shkoni në #Ukrainë!”

Ajo tha nëse dikush do ta kishte pyetur për përdorimin e armës për t’u mbrojtur tre ditë më parë, “Unë do t’ju thoja “jo definitivisht” dhe do të kishim një debat apo diçka të tillë. Dhe më pas më duhej të zgjohesha në 5 të mëngjesit. sepse kishte sulme… dhe ishte sirena e parë dhe streha e parë e bombës në jetën time”. Ajo i tha MSNBC se më pas duhej të votonte për ligjin ushtarak në vendin e saj dhe pas kësaj ligjvënësit kërkuan dhe morën armë nga ushtria.

Ajo tha se është e vështirë të besohet se çfarë ka ndodhur në vendin e saj, por në një moment “ju thjesht thoni “Unë nuk do të shkoj askund”.

Ajo vlerësoi gjithashtu presidentin e Ukrainës Volodymyr Zelenskyy për refuzimin e largimit nga Ukraina.

“Ai po vepron në interesin më të mirë të Ukrainës. Ai nuk iku. Ai nuk ka frikë.” Ajo tha me shaka duke thënë se meqenëse është nga partia opozitare, “Unë normalisht e kritikoj dreqin”.

“Kishte gjithmonë një pyetje se cila do të ishte forca që do ta ndalonte #Putin-in”, shkroi ajo në Twitter. “Ne menduam se do të ishte një #unitet i madh i #vendeve të mëdha dhe do të duhen vite për t’u bashkuar. Por ishim ne. Ne ishim gjithmonë ne që nga fillimi. Shumë krenarë për ushtrinë dhe popullin #ukrainas!”