Biden pritet të nënshkruar 17 akte ekzekutive dhe urdhra për të ndryshuar politikat e Trump, për të rivendosur programet e epokës Obama që në ditën e parë

Në veprimet e para si president, Biden është i vendosur të rikthehet dhe të ndryshojë një numër politikash dhe direktivash Trump.

Lëvizjet pritet të rikthejnë një numër politikash të epokës Obama dhe të përmbysin disa nga ato që ekipi i Biden i quan “dëmet më të mëdha” të administratës Trump.

Biden pritet të nënshkruajë urdhra ekzekutive nga Zyra Ovale të Mërkurën pasdite pas përurimit, i cili është vendosur të paraqesë një vizion “largpamës” për presidencën e tij.

“Ai dëshiron të përveshë mëngët dhe të shkojë në punë sa më shpejt të jetë e mundur”, tha sekretari për shtyp i Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, duke shtuar se disa prej atyre punëve do të jenë përmbysja e veprimeve të paraardhësit të tij, Presidentit Trump, për të përmbushur qëllimet e Biden të “lëvizjes së vendit përpara”.

VERITAS.COM.AL/