Një bisedë telefonike mes presidentit amerikan Donald Trump dhe kryeministrit Australian Malcolm Turnbull ka pasur në qendër problemin e riformulimit të marrëveshjes për refugjatët.

“The Washington Post” raportonte se zoti Trump  e ka quajtur këtë bisedë si “më të keqen deri tani” mes bisedave telefonike me liderët botëror; dhe prandaj e ndërpreu shpejt bisedën.

Më vonë, zoti Trump postoi në Twitter se duhet” studiuar kjo marrëveshje e mallkuar”.

Në lidhje me administratën Obama, duhet të sistemohen në Shtetet e Bashkuara deri 1,250 azil kërkues që vijnë nga Australia.

Australia përkundrazi ka refuzuar që të pranojë emigrantët, dhe në vend që t’i pranojë ka thënë që të mbahen në qendrat e strehimit në qendrën kombëtare Pacific të Nauru dhe në Papua New Guinea.

/Veritas.com.al/