Nga: Katy Balls/

Ndërsa Theresa May dhe ministrat e saj po kalojnë pushimet e verës duke u përpjekur të bindin liderët në Bashkimin Europian mbi meritat e njohura gjerësisht të planit të ‘Brexit të kontrolluar’, një nga ministrat e saj të larguar ka shkak për të festuar.

Sipas sondazhit më të fundit ‘ConservativeHome’ të anëtarëve të Konservatorëve, që nga dorëheqja e Boris Johnson si Sekretar i Jashtëm, ai është bërë favorit mes anëtarësisë për lider I ardhshëm.

I mbështetur nga afërsisht një e treat e anëtarëve, kjo është kthesa më impresionuese. Vetëm një muaj më parë – kur Johnson ishte akoma në qeveri- ai ishte I mbështetur nga vetëm 8 për qind e anëtarëve.

Sidoqoftë, kjo akoma nuk është aq surprizuese. Boris Johnson duket se do të jenë në rrugën e kthimit të katastrofës së Brexit, shkaktuar nga Theresa May- në një oportunitet të madh për vete. Si një mbështetës i Bexit, dikur ka thënë: “Miq të mikëtu nuk ka katastrofa, vetëm mundësi. Dhe vërtet, mundësi për katastrofa të reja’.

Me konservatorët që mbështesin Johnson, oportuniteti po vjen me shpejtësi për Johnson…

(Vijon…)

Veritas.com.al/