Kryeministri Boris Johnson ka thënë se ka bërë “një përpjekje gjeniale për të kapërcyer humnerën’ në një  urdhër për të përgatitur marrëveshje të re të Brexit me BE.

Ai u tha anëtarëve të Parlamentit se plani i tij- i cili mund ta shikojë Irlandën e Veriut të qëndrojë në tregun Europian për mallrat por duke u larguar nga bashkimi doganor- i cili është ‘një kompromis’.

Por Jeremy Corbyn kritikoi “propozimet jo-realiste dhe të dëmshme”.

Kryeministri Irlandez, Leo Varadkar tha se plan të reja janë të mirëpritura, por dështojnë shpejt në një numër aspektesh’.

Por homologu i tij Suedez, Stefan Lofven tha se, pavarësisht “pikëpyetjeve” mbi propozimet, ato përbëjnë një ‘fillim të mirë për negociatat”.

Veritas.com.al/