Çdo lloj Brexiti do të dëmtojë popullin britanik, tha presidenti i Komisionit Europian, Jean-Claude Juncker, në një intervistë në të cilën ai gjithashtu vlerësoi Angela Merkelin si një “vepër arti e dashur” dhe e rekomandoi atë për një post të lartë në BE pasi ajo te japë dorëheqjen si kancelare e Gjermanisë.

“Askush nuk e di se si do të përfundojë Brexit,” tha shefi i Komisionit Evropian, duke u thënë Grupit Gjerman Funke Media se kishte ende një mundësi që Britania të kishte një dalje të pastër, Pa Marrëveshje, nga blloku, pavarësisht se Theresa May ra dakort me një shtyrje tjetër deri në gjashtë muaj para përfundimit të negociatave të Nenit 50 dhe vendi në fakt te largohet nga blloku.

“Kjo po krijon pasiguri të madhe. Ende ekziston frika se do të ketë një Brexit të vështirë pa ndonjë marrëveshje mbi traktatin e tërheqjes, “tha Juncker, duke u ankuar se dalja e Mbretërisë së Bashkuar nga Evropa do të” mbysë rritjen “në të gjithë kontinentin.

“Duhet të jemi të përgatitur si për një Brexit të butë ashtu dhe per një Brexit të vështirë … [por] në çdo rast, dalja do të ketë pasoja negative – për Britanikët më shumë se për BE-në”, pohoi ai me kërcënim.

“Nuk do të ketë zgjidhje të bazuar në Tregun e Vetëm. Siç une e shoh,pala britanike mban 100 për qind të përgjegjësisë për këtë. ”

Duke thënë se “topi ishte në gjykatën e Britanisë”, Juncker u bëri thirrje deputetëve britanikë të mbështesin marrëveshjen super-te butë te Brexit të Kryeministres Theresa May, e cila do ta mbante vendin të lidhur me shumë institucione dhe ligje të BE-së, duke shtuar: “Unë shpresoj se Britanikët do e shfrytëzojnë këtë kohë dhe te mos e shpërdorojnë atë përsëri “.

Luksemburgezi, i cili ishte zgjedhja e grupit parlamentar të Partisë Popullore Europiane (PPE) për të udhëhequr Komisionin e pa zgjedhur, gjithashtu e përdori intervistën për të lavdëruar udhëheqësen Gjermane, duke pohuar se zonja Merkel do të ishte “shumë e kualifikuar” për një pozicion të lartë në Bruksel sapo ajo të dorehiqej si kancelare në vitin 2021.

“Ajo nuk është vetëm një person i respektuar, por edhe një vepër e pëlqyeshme arti”, deklaroi Juncker në emër të kryeministres globaliste Gjermane, vendimi i së ciles për të hapur kufijtë e Europës për miliona emigrantë të botës së tretë shkaktoi kaos dhe nxiti një rritje populiste përgjatë bllokut.

VERITAS.COM.AL/