Si është sot Aleppo, e kemi parë përditë. Një ferr. Por edhe nuk është mirë që ta shikojmë më këtë qytet të shkatërruar, fantazmë; do të ndjeheshim keq.

Ishte një mrekulli.

Alepo ishte një metropol i lulëzuar dhe destinacion turistik i njohur për arkitekturën e tij mesjetare dhe historinë e pasur kulturore, shkruan “WorldPress”

Një nga qytetet më të mëdha në Siri dhe një nga qytetet më të vjetra të banuara në botë, ky ishte një vendi i trashëgimisë botërore të Kombeve të Bashkuara që u quajt “Kryeqyteti i Kulturës Islame” në vitin 2006.

Por që nga shpërthimi i luftës civile në Siri në mars të vitit 2011, kanë vdekur qindra mijëra persona dhe rreth 4.8 milion njerëz janë larguar.

/Veritas.com.al/