Pompeo paralajmëron se çdo vend duhet të ‘intensifikojë dhe të sigurojë informacion të saktë, transparent’ për koronavirusin
Sekretari i Shtetit Mike Pompeo, në një intervistë në “Hannity” të hënën, i bëri thirrje çdo vendi të jetë transparent dhe të sigurojë informacione të sakta në lidhje me koronavirusin, sepse jetët janë në rrezik.

“Presidenti Trump dhe unë jemi angazhuar të sigurohemi që kemi pasur të dhënat më të mira në dispozicion. Kur ju dëgjoni Drs. [Anthony] Faucin dhe [Deborah] Birx të flasin për rrezikun, të flasin për vdekjet, duke u përpjekur të mendojnë se si të modelojnë, çfarë ata kanë nevojë janë të dhënat “, tha Pompeo.

“Ata kanë nevojë për të dhëna nga Italia. Ata kanë nevojë për të dhëna nga Kina. Ata kanë nevojë për të dhëna nga Irani. Ne kemi nevojë për çdo vend që të intensifikohet dhe të sigurojë informacion të saktë, transparent. Dhe nëse ne nuk mund t’i kemi ato, nëse kemi dezinformim në vend, ka më shumë jetë që do të rrezikojnë, jo vetëm sot, por në javët në vazhdim “.

“Ne kemi kërkuar që çdo vend të hapet dhe të na tregojë se çfarë ata dinë në mënyrë që bota të mësojë,” shtoi Pompeo. “Amerika do të ndryshoj krejtësisht,ne do të ndajmë informacionin që marrim dhe do t’i mbajmë njerëzit të sigurt, jo vetëm këtu në Shtetet e Bashkuara, por në të gjithë botën”.

VERITAS.COM.AL/