Dhoma e Demokratëve kaloi një rezolutë ditën e  Enjte për të zyrtarizuar rregullat e procedimit sipas hetimit për impeachment kundër President Donald Trump.

Dhoma e Demokratëve kaloi rezolutën H. Res. 660 me votat 232-196, që do të krijojnë rregullat e procedurave që do të rrethojnë impeachment.

Votimi i kundërshtua nga dy Demokratë, me sa duket Reps. Van Dreë (D-NJ) dhe Collin Peterson (D-MN), që votuan kundër rezolutës. Asnjë Republikan nuk votoi për rezolutën, në një shfaqje të mbështetjes së Republikanëve  për presidentin dhe kundër hetimeve.

Rep. Justin Amash (I-MI) votoi për rezolutën e procesit të impeachment.

Kryetarja Nancy Pelosi (D-CA) ka insistuar prej disa javësh se Dhoma nuk ka kërkesa konstitucionale për një ligj që mund të autorizojë një hetim për impeachment. Megjithatë ajo u zbut pasi u përball me kritika nga media dhe nga Republikanët, të cilët kanë argumentuar se hetimi për impeachment tejkalon edhe precedentë si Richard Nixon dhe Bill Clinton.

Veritas.com.al/