Kandidatja demokrate për zëvendës president në SHBA,  Kamala Harris (D-CA) tha në transmetimin e së Dielës të CNN se ndërhyrja  ruse në zgjedhje mund të bëjë që i nominuari për president i Demokratëve Joe Biden të humbasë zgjedhjet e vitit 2020.

Mikpritësi në CNN, Dana Bash tha, “Unë dua të pyes për Rusinë. Buletini i Departamentit të Sigurisë Kombëtare tha se Rusia po përpiqet të amplifikojë pretendimet se votimi përmes postës do të çojë në mashtrim të gjerë të votimit dhe minon besimin e publikut në zgjedhjet e ardhshme. A jeni i shqetësuar se ndërhyrja ruse mund t’ju kushtojë zgjedhjet? ”

Harris tha, “Unë e kam të qartë që Rusia ndërhyri në zgjedhjen e presidentit të Shteteve të Bashkuara në 2016. Unë shërbej në Komitetin e Inteligjencës së Senatit. Ne kemi botuar raporte të hollësishme dhe saktësisht se çfarë besojmë se ka ndodhur. Dhe unë besoj se do të ketë ndërhyrje të huaj në zgjedhjet e vitit 2020 dhe se Rusia do të jetë në krye të linjës. ”

Bash tha, “A mund t’ju kushtojë Shtëpinë e Bardhë?”

Harris tha, “Teorikisht, natyrisht, po.”

Ajo shtoi, “Ne kemi shtypje klasike të votuesve, kemi atë që ndodhi në 2016, e cila është ndërhyrja e huaj, ne kemi një president i cili po përpiqet të bindë popullin Amerikan të mos besojë në integritetin e sistemit tonë zgjedhor dhe të kompromentojë besimin e tij se vota mund të llogaritet në të vërtetë. Këto gjëra janë të gjitha në lojë, dhe unë jam shumë realiste, Joe është shumë realist, derisa të mund të fitojmë… që do të ketë shumë pengesa që njerëzit po vendosin qëllimisht përpara aftësisë së amerikanëve për të votuar. ”

VERITAS.COM.AL