Një alarm false i ka mbërthyer banorët Hawaii në panik të Shtunën; para se të deklarohej se alarmi ishte ‘false’.

Një person mori nga telefoni i tij celular një mesazh ku thuhej: “Raketa balistike kërcënon të bjerë në Haëaii. Gjej stregim menjëherë. Nuk është manovër”.

Guvernatori i shtetit, Governor David Ige kërkoi falje dhe tha se alarmi ishte shkaktuar njgë një punonjës që kishte shtypur butonin gabim”.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara njoftoi se do të kryhen hetime të plota.

Ky sistem alarmi ndodhet në këtë vend për shkak të ndonjë sulmi të mundshëm nga raketat e Koresë së Veriut mbi Hawaii.

Në Dhjjetor, shteti testoi sirenat e alarmit bërthamor për herë të parë që nga fundi i Luftës së Ftohtë.

Veritas.com.al/