Për herë të parë në 28 vjet po bie borë në Florida , dhe stuhia është akoma larg nga fundi i saj.

Nga Tallahassee, Florida, dhe veriu drejt Georgia dhe South Carolina, një mot i akullt po shoqëron Shtetet e Bashkuara në stuhi.

Sipas meteorologëve, papritur shkulmat e detit mund të zhvillohen në “ciklonin bombë’ që po ndjek rrugën drejt Maine, duke lënë pas shkatërrime, akull dhe erëra të forta të tufanit.

Stuhia pritet të sjellë përmbytje në bregdet dhe reshje të mëdha bore.

Meteorologu Ryan Maue nga ‘Weather.US’ tha se ndërsa stuhia është ‘e ngjashme me uraganin dhe po ndjek bregdetin’. Ai  eka quajtur ‘cikloni bombë’ që mund të të sjellë në mendje imazhe që nuk janë parë kurrë. Ai beson se njerëzit “nuk duhet të shqetësohen aq mbi stuhinë se sa mbi të ftohtin që do të lërë në ajër stuhia pas ikjes”.

Veritas.com.al/