CHARLIE SPIERING

Presidenti Donald Trump vazhdoi një traditë presidenciale duke lënë një letër për Presidentin e ardhshëm Joe Biden në Zyrën Ovale të Mërkurën.

Lajmi u raportua së pari nga Jennifer Jacobs i Bloomberg dhe u konfirmua nga CNN.

Eshtë një nga traditat e vetme të tranzicionit presidencial në të cilin Presidenti Trump ka marrë pjesë, ndërsa u largua nga zyra.

Trump u bë presidenti i parë modern që u largua nga Shtëpia e Bardhë pa marrë pjesë në ceremoninë e inaugurimit dhe nuk e ftoi Presidentin e zgjedhur Joe Biden në Shtëpinë e Bardhë mëngjesin e eventit.

Sipas Fox News, Joe Biden ka shkruar se letra e Trump ‘ishte gjeneroze’, por tha se nuk do ta hapte tani per tani per ublikun, gje qe do ta bente kur te fliste me Trump.

Në vend të kësaj, Trump u largua nga Shtëpia e Bardhë në bordin e Marine One dhe u ngrit nga Air Force One nga Joint Base Andrews pasi foli shkurtimisht me një turmë prej rreth 500 punonjësish dhe mbështetësish.

VERITAS.COM.AL/