Presidenti Donald Trump bëri homazhe për 75 vjetorin e D-Day ditën e Mërkurë duke lexuar fragmente nga lutja historike e ish Presidentit Franklin Delano Roosevelt, që u mbajt atë ditë.

Trump lexoi lutjen si pjesë të përkujtimeve të 75 vjetorit të pushtimit në D-Day në Portsmouth.

Roosevelt lexoi lutjen në radio për gjithë kombin në mbrëmjen e 6 qershorit pas pushtimit.

‘I plotfuqishëm zot. Bijtë tanë, krenar për kombin, këtë ditë kanë bashkuan përpjekjet e fuqishme, betejën për të siguruar Republikën tonë, besimin tonë dhe qytetërimin tonë.

Priju atyre drejt dhe në të vërtetë; jepu fuqi krahëve të tyre, trimërisë së zemrave të tyre, besnikërisë ndaj besimit të tyre…’, lexoi presidenti Trump.

Veritas.com.al/