Presidenti Donald Trump deklaroi se ka urdhëruar sulmin me raketa të precizonit të lartë  kundër përdorimit të armëve kimike nga Bashar al-Assad.

“Këto nuk janë veprime të një njeriu. Këto janë krime të një mostre”, tha Trump, duke dënuar regjimin për përdorimin e armëve kimike kundër popullit të vet gjatë luftës civile që po vazhdon në vend. Më parë, raportimet nga Siria, gjatë kohës kur fliste presidenti, në Siri po binin bombat nga SHBA dhe aleatët.

Presidenti e mbajti fjalimin e tij në Shtëpinë e Bardhë ditën e  Premte në mbrëmje, duke argumentuar se parandalimi i përhapjes së armëve kimike është në interes të Shteteve të Bashkuara. Ai vuri theksin se armët kimike mbi qytetarët që nga Lufta e Dytë.

Veritas.com.al/