Dy anëtarë republikanë të Bordit të Canvassers të Qarkut Wayne në Miçigan anuluan votat e tyre në procesin e vërtetimit të rezultateve në zgjedhje. Ata thanë të mërkurën se ishin detyruar që të bëninndryshimin e votave të tyre origjinale. Autoritetet shtetërore kishin refuzuar të kryenin një auditim mbi deneoncimin e tyre.

Siç raportoi Breitbart News të Martën, bordi fillimisht bllokoi 2-2 përgjatë vijave partizane dhe nuk arriti të vërtetojë rezultatet për shkak të mospërputhjeve midis fletëve të votimit dhe listave të votuesve. Por pas kërcënimeve publike, dy republikanët ranë dakord të ndryshojnë votat e tyre, duke thënë se u është premtuar autoriteteve shtetërore që do të kontrollojnë rezultatet.

Palmer dhe Hartmann kanë dorëzuar secili dëshmi betimi. Palmer, kryetari i bordit, tha në betimin e saj se “më shumë se 70% e 134 Bordeve të Numërimit të Votuesve të munguar të Detroit (AVCB) nuk rakorduan”. Ajo pastaj votoi për të mos vërtetuar rezultatet.

Ajo shtoi: “Pas votimit, filloi periudha e komenteve publike dhe dhjetëra njerëz bënë vërejtje personale kundër meje dhe z. Hartmann. Komentet bënë akuza për racizëm dhe kërcënuan mua dhe familjen time. ”

Ajo tha se ishte këshilluar që të mos kundërshtonte çertifikimin dhe se votimi për të çertifikuar “do të rezultonte në një kontroll të plotë, të pavarur të zonave të pa rakorduara të Detroit”. Ajo më vonë mësoi se Sekretarja e Shtetit Jocelyn Benson nuk e shikonte marrëveshjen si detyruese për të. Si pasojë, tha Palmer, po heq dorë nga vota e saj.

Zoti Hartmann tha se pranoi të vërtetonte rezultatet pasi u “keqtrajtua” dhe pasi u tha nga avokati i Qarkut Wayne se mospërputhjet në votim ishin arsye e pamjaftueshme për të mos certifikuar rezultatin. Ai shtoi se i ishte premtuar se shteti do të kontrollonte rezultatet, por më vonë mësoi se Benson nuk kishte ndërmend ta bënte këtë.

Nuk është e qartë nëse vendimi për anulimin e votave ka ndonjë vlerë ligjore; por procesi gjyqësor ka të ngjarë të vijojë.

VERITAS.COM.AL