Ekipi i fushatës së Trump, të mërkurën, kërkoi një rinumërim të pjesshëm në Wisconsin, duke pretenduar se votat e munguara të ndryshuara jo ligjërisht dhe këshillat e paligjshme të dhëna nga zyrtarë qeveritarë, bënë që ID-të e votuesve të Wisconsin të anashkalohen.

Fushata po shpenzon 3 milion dollarë për peticionin për një rinumërim në qarqet Milwaukee dhe Dane. Komisioni Zgjedhor i Wisconsin udhëzoi nëpunësit komunalë të Wisconsin që “të ndryshojnë në mënyrë të paligjshme fletët e votimit jo të plota në kundërshtim me ligjin e Wisconsin”. Në një deklaratë të re, fushata Trump gjithashtu tha se nëpunësit ishin udhëzuar se mund të “mbështeteshin në njohuritë e tyre personale “, ose” listat ose bazat e të dhënave të paspecifikuara në dispozicion (të tij / saj) “për të shtuar informacionin e humbur në fletët e votimit të kthyera nga humbja.”

Fushata Trump tha të mërkurën se nëpunësit lëshuan fletë votimi për votues në mungesë në Wisconsin pa kërkuar një aplikim, i cili “është në konflikt të drejtpërdrejtë me masat mbrojtëse të votimit në mungesë të Wisconsin”.

Fushata tha që këto fletëvotime u lëshuan gjatë periudhës dy-javore të votimit individual, i cili zgjati midis 20 tetorit dhe 1 nëntorit.

“Njerëzit e Wisconsin meritojnë të dinë nëse proceset e tyre zgjedhore funksionuan në një mënyrë ligjore dhe transparente. Për fat të keq, integriteti i rezultateve të zgjedhjeve nuk mund të besohet pa një rinumërim në këto dy qarqe dhe zbatimin uniform të kërkimit të votave që mungojnë në Wisconsin. Ne nuk do t’i dimë rezultatet e vërteta të zgjedhjeve derisa të numërohen vetëm fletët e votimit legal, “tha Jim Troupis, këshilltar i fushatës Trump, në një deklaratë.

Ai shtoi: “Ne nuk do të ndalojmë së luftuari për transparencë dhe integritet në procesin tonë zgjedhor për të siguruar që të gjithë amerikanët të mund t’u besojnë rezultateve të një zgjedhjeje të lirë dhe të ndershme në Wisconsin dhe në të gjithë vendin.”

VERITAS.COM.AL