Avokatët e Presidentit Trump, në fjalët e tyre të hapjes të Shtunën, mbrojtën presidentin kundër neneve të fajësimit duke argumentuar se Demokratët po përpiqeshin të ndërhynin në zgjedhje duke kërkuar ta largonin atë nga votimi i vitit 2020 duke bërë “absolutisht asgjë të gabuar”.

Ekipi i Trump ka përdorur një strategji që ka kërkuar të përmbysë Demokratët, të cilët argumentuan se presidenti po përpiqej të fuste Ukrainën për të ndërhyrë në zgjedhjet e vitit 2020, duke u bërë presion zyrtarëve të qeverisë për të hetuar kundërshtarin e mundshëm Joe Biden. Këshilltari i Shtëpisë së Bardhë, Pat Cipollone tha të Shtunën se Demokratët nuk kanë motiv për impeachment.

Janë Demokratët, jo Trump, ata që po dëmtojnë demokracinë duke u përpjekur të minojnë vullnetin e votuesve amerikanë, tha ai. Jo vetëm që Demokratët po kërkojnë nga Senati që të prishë rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të vitit 2016, por ata duan që të gjitha fletëvotimet e zgjedhjeve të vitit 2020 me emrin e Trump të grisen, akuzoi Cipollone.

“Pavarësisht të gjitha diskutimeve te tyre për ndërhyrjen në zgjedhje, ata janë këtu për të kryer ndërhyrjen më masive në zgjedhje në historinë Amerikane,” tha Cipollone në fjalën e tij të hapjes para Senatit. “Dhe ne nuk mund të lejojmë që kjo të ndodhë.”

Faturuar si një joker për argumentin e javës së ardhshme, ekipi ligjor i Trump dha një shikim paraprak dy-orësh të argumentit të tyre ligjor. Në përfundim, ata do të kenë tre ditë dhe deri 24 orë për të filluar mbrojtjen e tyre – të njëjtën kohë sa drejtuesit e Dhomës. Argumentet rifillojnë në gjyqin e impeachmentit të Senatit të Trump të hënën.