Elita e Forumit të Davos, ku manifestohet hendeku i madh pasuror mes atyre që bëjnë Davos dhe popullit miliardësh që kanë një nivel financiar mbijetese, ndodhet në ditën e parafundit të punimeve të Forumit. Më në fund është pranuar se koha e kësaj elite kaloi dhe se po vjen me furi koha e “populizmit”.

Peter S. Goodman shkruan në New York Times se elita e Davos është krejt e ndërgjegjshme për një “furi populiste” e ushqyer nga klasa punëtore në gjithë botën që kanë mbajtur peshën kryesore të politikave ekonomike globaliste.

Goodman vë në dukje se “Në qoftë se bota është vërtet agoninë e kryengritjeve populiste, atëherë sfurku do të bëjë më keq.

Elita e Davos ka shijuar influencat e pakufishme të politikave ekonomike në dekadat e fundit të rritjes dhe të ndarjes së pasurisë. Nuk është e rastit, për shembull që në vende si në Ishullin Virgin të Britanisë njerëzit i mbajnë paratë nëpër sëndukë dhe të varfrit ose ata të klasës së mesme  që kanë nevojë për një llogari bankare, fitimet e tyre i lënë të flenë”…

/Veritas.com.al/