Boris Johnson ka thënë se do të punojë ” natë e ditë” për të shpërblyer besimin e votuesve pas firtores së Konservatorëve të udhëhequr prej tij drejt një fitoreje ‘ historike’  në zgjedhje.

Ende pa deklaruar edhe dy vende të tjera në Parlament, Tories kanë një maxhorancë prej 76 vndesh.

Duke folur në Londër, Kryeministri tha se ky është një mandat për të nxjerrë Britaninë jashtë BE nuajin që vjen, “pa ‘në qoftëse’ , pa ‘por'”

Jeremy Corbyn ka thënë se nuk do të luftojë për zgjedhje të tjera si lider i Laburistëve pasi partia e tij u shty jashtë, madje edhe në zonat ‘ e zemrës’.

Në fjalimin e fitores, zoti Johnson iu tha aktivistëve konservaorë se ‘ ne e arritëm këtë’  dhe se është një ‘ agim i ri’  për vendin- duke folur sipas jehonës së deklaratës së Tony Blair kur mori pushtetin në viin 1997.

Veritas.com.al/