Gomonet kanë hyrë në bisedat tona si ‘të këqija’ dhe ‘të tmerrshme’. Sa thua fjalën ‘gomone’ të vijnë parasysh emigrantë që nisen në rrugë të paligjshme drejt Italisë, skafistë që mbysin në ujëra peronat që dalin tepër, trafikantë droge, trafikantë armësh…, etj.

Por gomonia është gomone, mjeti i njeriut për të bërë punë dhe jo vetëm punë ‘të këqija’.

Kësaj here ushtria po i përdor në aksionet e shpëtimit në ujërat e egërsuar që u kanë dalë “të tepërt” lumenjve dhe deteve. Janë rreth 400 efektivë të ushtrisë të angazhuar në terren për shpëtimin e njerëzve që rrezikohen nga përmbytjet; dhe një pjesë e tyre po përdorin gomone në brigjet e lumit Vjosë.

Veritas.com.al/

FOTOGALERI/ Niveli i ujit mbi 1 metër, në Vlorë lëvizet vetëm me gomone e helikopter

1

3

4

5

6

7

8