(FOTO: Ky ishte Pallati i Princ Vidit, i quajtur edhe ‘Konaku’ para bombardimit)/

Arkivat e fotografisë në Itali dhe Austri, kohët e fundit kanë zbuluar foto të panjohura mbi Luftën e Parë Botërore, ku radhiten edhe disa pamje nga Shqipëria.

Pamjet e shkatërrimeve të Luftës në Durrës dhe në Shëngjin janë një vlerë historike për të parë në foto atë që ka ndodhur atëherë.

Më poshtë fotot dhe diciturat.

2

FOTO: Pallati i Vilhelm Vidit, i mbiquajtur Princ i Shqiptarëve, i rrënuar nga bombardimet e aleatëve në vitin 1918.

4

FOTO: 1917, Qendër e Durrësit. Në oborrin e banesës së shkatërruar nga bombadimet e aleatëve duket një ushtar Austro- Hungraez/

5

FOTO: Ushtarakë Austro- Hungarez në bordin e një anijeje luftarake në portin e Durrësit. Në sfond duken anije të tjera, të mbytura.