Pastori i krishterë Evangjelist, Andrew Brunson, i cili u lirua nga burgimi turk të premten, foli te Sean Hannity të martën në mbrëmje rreth burgosjes së tij dhe takimit me Presidentin Trump … Brunson, i cili ishte në qendër të një mosmarrëveshjeje diplomatike Turqi- U.S. që madje kishte nxitur protesta nga grupet evangjeliste amerikane, u lirua pas arrestimit shtëpiak pas gati dy vjet burgim.

Pastori, i cili u akuzua për akuza të terrorizmit, u dënua të premten, por u lirua nga burgu me kohën e shërbyer. Brunson tha tek Hannity se ai ishte “shokuar” për akuzën për terrorizëm dhe shpjegoi se çfarë do te kishte ndodhur sikur të mbahej në një qeli burgu të mbipopulluar.

“Ishte një kohë shumë e vështirë. Isha i befasuar sepse kurrë nuk e kisha konsideruar burgun si një mundësi dhe shpenzimet për këtë, “u përgjigj pastori.

“Isha e izoluar nga kultura dhe nga gjuha, por sidomos nga feja. Ishte shumë e vështirë të jesh i vetmi i Krishterë në mesin e tyre “.

Veritas.com.al/