Nga: KYLE MORRIS

Komiteti Kombëtar Republikan (RNC), Donald J. Trump për President, Inc, dhe komitete të tjera të autorizuara të mbledhjes së fondeve njoftuan të mërkurën se ata kishin arritur një rekord 266 milion dollarë në tremujorin e dytë të 2020.

Në qershor, RNC dhe komitetet për Trump arritën një rekord 131 milion dollarë, duke dominuar shumat e ngritura në çdo muaj të vetëm të 2016-ës.

Totali prej 266 milion dollarë për tremujorin e dytë tejkaloi përpjekjet e tij për mbledhjen e fondeve në tremujorin e parë me 111 milion dollarë, një rritje prej 71 për qind. Një njoftim për shtyp në internet vuri në dukje se “fushata e Trump.RNC dhe komitetet e përbashkëta morën mesatarisht 4,3 milion dollarë në ditë,udhëhequr nga një shifër në internet me një rekord prej14 milion dollarë vetëm në ditëlindjen e Presidentit.”

Gjatë dy viteve të fundit, përpjekjet për rizgjedhje të Presidentit Trump kanë mbledhur mbi 947 milion dollarë, me 295 milion dollarë para në dorë, shumë më tepër sesa ajo e ish Zëvendës Presidentit, Joe Biden.

Kryetarja e RNC, Ronna McDaniel tha:

Pas një mbështetje tjetër rekord,  votuesit flasin me zë të lartë dhe të qartë – ata mbështesin Presidentin Trump.Ndërsa Joe Biden mbetet i fshehur në bodrumin e tij, Presidenti Trump po e çon këtë vend në një kthim të Great America që do të mbretërojë ekonominë tonë, do të rivendosë ligjin dhe rendin dhe do të krijojë një epokë të re të forcës.

Në një deklaratë të lëshuar të Mërkurën, menaxheri i fushatës Trump 2020,Brad Parscale tha se Presidenti Trump po “kërkon mbështetje nga amerikanët e vërtetë në të gjithë vendin”. Ai tha:

Mbledhja e fondeve të fushatës monumentale për Trump, dëshmon se njerëzit po votojnë me kuletat e tyre dhe se entuziazmi pas rizgjedhjes së Presidentit Trump vetëm po rritet. Askush nuk është i entuziazmuar për Joe Biden, kjo është arsyeja pse ai duhet të mbështetet kaq shumë te surrogatot si Barack Obama dhe elitat radikale të Hollivudit.

Në kontrast të rreptë, Presidenti Trump po kërkon mbështetjen e amerikanëve të vërtetë në të gjithë vendin, të cilët kanë korrur përfitimet e axhendës së tij Amerika e Para.

Kimberly Guilfoyle, Kryetarja e Komitetit të Financave të Fitores se Trump, tha:

Entuziazmi për rizgjedhjen e Presidentit Trump vazhdon të reflektohet nga ngarkesat historike të fushatës për mbledhjen e fondeve. Gjatë tre muajve të fundit, Komiteti i Financave të Fitores për Trump, në koncert me Komitetin Kombëtar Republikan, kryesoi një qasje inovative për mbledhjen e fondeve digjitale që lejuan fushatën të vazhdojë të angazhojë donatorë dhe ndërlidhës në një mënyrë që kurrë më parë nuk ishte parë në politikë.

RNC kohët e fundit njoftoi se kishte punësuar më shumë se 300 punonjës në terren, gjë që solli operacionin e Fitores së Trump në shtetet e synuara me më shumë se 1100 njerëz, duke dyfishuar atë të Biden-it.

VERITAS.COM.AL/