Nga: Breitbart News/

Një shumicë në Gjermani besojnë se presidenti i Shteteve të Bashkuara, Donald Trump, është kërcënimi më i madh për paqen në botë.

Një sondazh i fundit ka zbuluar se dyzetenjë për qind e gjermanëve mendojnë se presidenti Trump është më i rrezikshëm se presidenti rus, Vladimir Putin, ose Kim Jong-un dhe Xi Jinping, të cilët udhëheqin regjime komuniste në vendet e tyre.

Shtatëmbëdhjetë pë qind thanë se diktatori i Koresë së Veriut ishte kërcënimi më i madh, i ndjekur nga presidenti rus Vladimir dhe lideri Suprem i Iranit, Ali Khamenei.

Presidenti i Kinës, Xi Jinping, është konsideruar kërcënimi më i vogël është diktatgori Kinez me 7 për qind të të listuarve, pavarësisht nga arsenali bërthamor i qeverisë dhe nga prirjet për burgosje masive të disidentëve dhe turbullira në minoritete.

Sondazhi YouGov i kryesuar nga agjencia Gjermane e lajmeve Deutsche Presse-Agentur (DPA) ka intervistuar 2,024 persona në Gjermani në periudhën mes 16 dhe 18 dhjetor.

Një sondazh i përafërt i vitit të kaluar në Gjermani, duke lënë mënjanë Khamenei dhe Xi, zbuloi se 48 për qind e renditën Trump si shqetësimin e tyre më të madh.

Veritas.com.al/