Londër (AFP) – Një gjykatës britanik të premten ka planifikuar një seancë të plotë dëgjimi per ekstradimin që fillon në shkurt të vitit të ardhshëm për themeluesin e WikiLeaks, Julian Assange, i cili kërkohet në Shtetet e Bashkuara për akuzat e spiunazhit.

Assange, 47 vjeç, akuzohet se ka shkelur Aktin e Spiunazhit duke lëshuar një sasi të madhe të dosjeve të klasifikuara ushtarake dhe diplomatike në vitin 2010 lidhur me fushatat e bombardimeve të SHBA në Afganistan dhe Irak.

Aktualisht ai po vuan dënimin prej 50 javë burg për shkeljen e kushteve Britanike të lirimit me kusht në 2012.

Veritas.com.al/