AFP, 12 Dhjetor 20190

Jeruzalem (AFP) – Sistemi politik i Izraelit u përball me një krizë të paparë të enjten, pasi politikanët e vendit dështuan të formojnë një qeveri dhe u shprehën për zgjedhje të reja — te tretat në një vit.

Më pak se tre muaj pas zgjedhjeve të përgjithshme jo-gjithëpërfshirëse,me të dy Kryeministrin Benjamin Netanyahu dhe sfiduesin Benny Gantz qe dështuan të formojnë një koalicion qeverisës, parlamenti izraelit u shpërnda në orët e para të së enjtes, duke vendosur një votim të ri për 2 Mars.

Veritas.com.al/