Akademia Mbretërore e Suedisë ka shpallur ‘Nobel ‘ në Letërsi, shkrimtarin Kauzo Ishiguro.

Ishiguro ëhstë romancier, skenarist dhe tregimtar Britanik.

Ai ka lindur në Nagasaki, Japoni. Familja e tij lëvizi nga Japonia në Britani në vitin 1960, kur Kauzo ishte vetëm pesë vjeç.

Veprat e Ishiguro:

Romane:

A Pale View of Hills (1982)/ An Artist of the Floating World (1986)/ The Remains of the Day (1989)

The Unconsoled (1995)/ When We Were Orphans (2000)/ Never Let Me Go (2005)

The Buried Giant (2015)/

Skenare:

A Profile of Arthur J. Mason (1984)/ The Gourmet  (1987)/ The Saddest Music in the World (Original story) (2003)/ The White Countess (2005)

Tregime:

Introduction 7: Stories by New Writers ( 1981)/ ‘A Strange and Sometimes Sadness’, ‘Waiting for J’ and ‘Getting Poisoned’/ “The Summer After the War” (Granta 7, 1983)/ “A Family Supper” (Firebird, 1983)

“A Village After Dark” (The New Yorker, 2001)/ Nocturnes: Five Stories of Music and Nightfall (Faber and Faber, 2009)

Veritas.com.al/