Nga BREITBART NEWS

Një think tank Britanik ka thënë se shtetet perëndimore ku dhjetra mijëra njerëz kanë vdekur dhe ekonomia e të cilave është dëmtuar nga koronavirusi Kinez, duhet ta padisin shtetin komunist për të bërë kompensimin.

Shoqëria neokonservatore Henry Jackson Society (HJS) shpërndau një raport ditën e Diele, që thotë se nëse Kina gjendet përgjegjëse për dështimet në veprimin e saj fillestar ndaj pandemisë me origjinë në Wuhan dhe për pengimin me qëllim të infomcionit për pjesën tjetër të botës, atëherë gjykata mund ta shpallë Pekinin në kundërshtim me traktatet ndërkombëtare dhe shteti komunist duhet të bëhet përgjegjës për pjesën tjetër të botës për një pagesë prej triliona paund.

Sipas Raportit, cili është kompensimi i Koronavirusit?

Duke çmuar fajësinë potencile të Kinës dhe rrugët e reagimeve ligjore, thuhet se për çdo anëtar te G7, paditë relatohen te ‘degët e patentave” të Rregulloreve Ndërkombëtare të Shëndetit (IHRs) që mund të vlerësohen me £3.2 bilion. Individualisht, Mbretëria e Bashkuar mund të ketë një kërkesë deri në 351 bilionë paund, Shtetet e Bashkuara 933,3 bilionë paund, Kanada 47,9 bilion paund, Australia 29,9 bilionë paund.

VERITAS.COM.AL/