Nga: JOHN BINDER

Producentja për një dokumentar të prodhuar nga Presidenti Barack Obama citoi thirrjet e famshme të mitingut të Manifestit Komunist nga Karl Marx dhe Bashkimi Sovjetik gjatë fjalimit të saj.

Gjatë fjalimit së saj pranues për fitimin e cmimit “dokumentari më i mirë,” Julia Reichert citoi thirrjen e famshme të Marxit “Punëtorët e botës bashkohuni”.

“Klasa punëtore e ka gjithnjë e më të vështirë këto ditë – dhe ne besojmë se gjërat do të përmirësohen kur punëtorët e botës të bashkohen,” tha Reichert.

Citati ishte gjithashtu një nga motot e famshme zyrtare të Bashkimit Sovjetik para rënies së tij. Regjimet komuniste në shekullin e kaluar ishin përgjegjës për vrasjen e më shumë se 100 milion njerëzve – përfshirë dhjetëra miliona të vrarë nga Bashkimi Sovjetik.

Filmi dokumentar American Factory tregon historinë e blerjes dhe riparimit nga një kompani kineze të një fabrike amerikane në Ohajo.

Presidenti Obama tweet-oi urimet e tij për kineastët gjatë ceremonisë së Oscar-it:

Barack Obama

✔@BarackObama

Urime Julia dhe Steven, kineastët që jane prapa American Factory,që na treguan një  histori kaq komplekse,në lëvizje, për pasojat shumë njerëzore të ndryshimeve të rënda ekonomike.Jam i lumtur që shoh dy njerëz të mirë të talentuar dhe të çiltër qe marrin ne shtëpi Oscar-in për daljen e parë të Higher Ground.

Veritas.com.al/