LUCAS NOLAN

 

Foxconn,prodhuesi i kontratave të gjigantit teknologjik Apple ka raportuar fillimisht prodhimin e formacionit iPhone 11 të kompanisë në fabrikën e tij të prodhimit pranë qytetit jugor të Chennait në Indi.

TechCrunch raporton se partneri i prodhimit të kontratave të Apple, Foxconn ka filluar të mbledhë linjën aktuale të kompanisë iPhone 11 në objektin e prodhimit të Foxconn afër qytetit jugor të Chennait në Indi.

Një grup i vogël i iPhonesh thuhet se është dërguar në dyqanet lokale me pakicë Indiane, por prodhimi aktualisht është i kufizuar. Apple ka në plan të vlerësojë përpjekjet e saj të prodhimit vendor në Indi, sipas një individi me njohuri për situatën.

Partneri i prodhimit të kontratave të Apple, ndërmarrja me bazë në Tajvan,Wistron, filloi të montojë modelet më të vjetra të iPhone në 2017, por deri vonë Apple nuk ka qenë në gjendje të ketë një partner prodhues të prodhojë iPhone të gjeneratës aktuale në Indi. Wistron ka mbledhur modele iPhone SE, iPhone 6s dhe iPhone 7 në fabrikën e saj Bangalore dhe aktualisht mbledh njësi iPhone XR në Indi.

Piyush Goyal, Ministri i Tregtisë dhe Industrisë në Indi, ka ritweetuar një tweetim nga Ravi Shankar Prasad, Ministri i Ligjit dhe Drejtësisë, Lidhjeve, Elektronikë dhe Teknologjisë së Informacionit të Indisë, në lidhje me prodhimin e iPhone të Apple në vend.

Montimi i aparateve celularë në Indi lejon prodhuesit e telefonave inteligjentë,përfshirë Apple,të shmangin gati 20 përqind detyrimin e importit që qeveria Indiane i ngarkon elektronikve te importuara.Si rezultat,Xiaomi,Vivo,Samsung,Oppo,OnePlus dhe shumë prodhues të tjerë të smartphone kanë firmosur marrëveshje në të gjithë Indinë për të prodhuar produktet e tyre në vend.

Foxconn raportohet se planifikon të investojë 1 miliard dollarë në operacionet e saj në Indi ndërsa New Delhi njoftoi një plan prej 6.6 miliardë dollarësh për të tërhequr prodhuesit e smartphone në qershor të këtij viti.