(Partia e kancelares Merkel (CDU) pësoi humbje të rëndë shtatorin e kaluar)/

Konservatorët e Angela Merkel (CDU/CSU) përfundimisht kanë sheshuar marrëveshjen për koalicionin me Social Demokratët e qendrës së majtë (SPD) që mund të ndërpresë muajt e bllokimit në Gjermani.

Negociatorët kanë rënë dakord mbi ndarjen e  ministrive kyçe- një nga pikat më të vështira drejt formimit të qeverisë.

Por marrëveshja ka nevoja akoma që të miratohet nga anëtarët e SPD.

Shumë  brenda partisë kanë frikë se rihyra në koalicion me CDU/CSU mund të dëmtojë atë për një kohë të gjatë.

Në një konferencë të përbashkët të mbajtur të Mërkurën, kancelarja Merkeltha se marrëveshja paraqiti basat për një “qeveri të mirë dhe stabël’.

Lideri i SPD, Martin Schulz falënderoi konservatorët për atë që e quajtën “kompromis i vështirë”.

Veritas.com.al/