Koreja e Veriut ka bërë me sukses provën e raketës së fundit bërthamore balistike ndërkontinentale, duke e përshkruar atë si një “parlajmërim të ashpër” për Shtetet e Bashkuara.

Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-un tha se testi bëtrhamor provoi se gjithë Shtetet e Bashkuara ishte brenda rrezes- sipas medias shtetërore.

Presidenti i Shteteve të Bashkuara e quajti atë si “vetëm akti më iu fundit i pamatur dhe i rrezikshëm nga regjimi i Koresë së Veriut”.

Kina gjithashtu e dënoi aktin e provës së raketës, por tha se “të gjitha palët janë të shqetësuara” duke u përpjekur që të frenojë “dhe të shmangë intensifikimin e tensioneve”.

Veritas.com.al/

South Korea-US joint missile drill at an undisclosed location on South Korea's east coast after North Korean ICBM test.